Veelgestelde vragen

Verpakkingsbedrijf Global Copacking
Global Copacking
verpakkingsbedrijf copacker

Adres: Vimmerik 12
5253CB Nieuwkuijk 

Contact: 073-7470032
info@globalcopacking.nl

Veelgestelde vragen

Global Co-packing uit Nieuwkuijk (tussen Den Bosch en Waalwijk) is de specialist op het gebied van verpakken van producten. Als co packer hebben wij een uitgebreid machinepark met diverse machines tot onze beschikking, waar wij het verpakken en opslaan van uw producten volledig uit handen kunnen nemen. Wij begrijpen dat u vragen kunt hebben. Deze beantwoorden wij dan ook graag hieronder.

Wij zijn een full service verpakkingsbedrijf gespecialiseerd in voedingsmiddelen. Dat wil zeggen dat wij het gehele verpakkingsproces van opslag tot aan verzending uit handen kunnen nemen.

Naast het meedenken over geschikte verpakkingen, materialen en ontwerp doen wij nog meer. Global Co-packing heeft maar liefst 10.000m2 aan opslagcapaciteit tot haar beschikking. We hebben korte lijntjes met leveranciers en transporteurs, hierdoor zijn wij naast verpakker ook uw logistiek partner. Wij kunnen daardoor snel leveren en de kosten voor onze partners zo laag mogelijk houden. Wij streven daarbij altijd naar een lange termijn relatie met onze klanten zodat we de verpakkingen en processen kunnen blijven optimaliseren. Kortom, wij bieden het complete pakket en zijn een betrouwbare partner in uw supply chain binnen de food- en nonfood sector.

De term co packing is een afkorting van het Engelse woord Contract Packaging. Een co packing bedrijf, ook wel co packer genoemd, staat onder contract en is verantwoordelijk voor het verpakkingsproces van verschillende food en non-food producenten. Zij zorgen ervoor dat er waarde wordt toegevoegd aan losse onverpakte producten. U kan hierbij denken aan de verschillende manieren van doseren en afvullen, soorten verpakkingen, ontwerp, manier van verpakken, logistiek etc. Zodra de co packer zijn werk heeft gedaan, dan zijn de producten klaar om verkocht te worden in de winkel.

In Nederland zijn er meerdere co packers met ieder hun eigen expertises. Wij werken volgens het strikte Nederlandse en Europese kwaliteitsbeleid. Hierbij moeten wij voldoen aan strenge eisen die ieder jaar weer opnieuw worden gecontroleerd. Wij zijn daarom ook trots op de verschillende certificaten die wij bezitten. Bovendien blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van voedselveilige verpakkingen en verpakkingsprocessen.

U heeft in het dagelijks leven veel te maken met co packing zonder dat u het zelf doorheeft. Vrijwel iedere verpakking van food of non-food producten zijn in samenwerking met een co packer gemaakt. Global Co-packing is een co packer die zijn klanten bijstaat in het gehele traject van ontwerp en materialen tot aan aan de logistieke processen.

Als full service verpakkingsbedrijf verpakken wij al jarenlang alle soorten voedsel voor een verscheidenheid aan klanten met als specialisme zuidvruchten en noten. Door de jaren heen hebben we een mooi verpakkingsbedrijf opgebouwd met inmiddels vele vierkante meters aan machinepark met daarin de meest geavanceerde machines. Daarbij hebben wij zeer gekwalificeerde en loyale medewerkers met jarenlange ervaring. Naast dit geniet u bij ons nog van vele andere voordelen:

√ Gespecialiseerd in gedroogd fruit, noten en zuidvruchten

√ Uitgebreid machinepark met meer dan 15 machines

√ Ruim 15 jaar ervaring in het verpakken van voedsel

√ Uit handen nemen van het verpakkingsproces

√ Primaire en secundaire verpakkingen

√ 10.000m2 opslagruimte

√ Oplossingsgericht

√ Logistiek partner

√ Flexibel

De medewerkers, trainingsprogramma’s, verpakkingsmachines en software zijn allemaal aangepast om oplossing voor productverpakkingen aan te kunnen. Dit maakt de processen van een co packer
sneller, meer gespecialiseerde en kosteneffectiever. Een aantal belangrijke voordelen van een co packer zijn:

Minder Investering verpakkingsproces

Het aanschaffen en installeren van machines kan een grote kostenpost zijn voor uw budgetten. Het inhuren en opleiden van nieuwe medewerkers is kostbaar en het is vaak moeilijk om te onderhouden. Co-packers bieden vaste productie- en verpakkingskosten die een eenvoudigere en nauwkeurigere budgetplanning mogelijk maken. Omdat de co packer volledig op productie is gericht, kunnen klanten hun aandacht richten op andere aspecten van het bedrijf, zoals verkoop en marketing.

Milieuvriendelijker verpakkingsproces

Co packing helpt schadelijke uitstoot te verminderen, omdat de hoeveelheden voor transport beter kunnen worden gemaximaliseerd, wat betekent dat er minder vrachtwagens op de weg zijn.

Snellere uitvoer verpakkingsproces 

Een ander voordeel van het gebruik van co packers is een verhoogde outputsnelheid, vooral als fabrikanten deze services vanaf het allereerste begin van het productontwikkelingsproces opnemen.
Hierdoor kunnen co-packers het verpakkingswerk eenvoudig uitrollen zodra het product is gemaakt, waardoor de doorlooptijd wordt verkort.

Global Co-packing is een full service verpakkingsbedrijf gespecialiseerd in voedingsmiddelen. Dat wil zeggen dat wij de het gehele verpakkingsproces van opslag tot aan verzending uit handen kunnen nemen. Onze belangrijkste diensten zijn als volgt onder te verdelen.

Verpakkingsontwerp voor de foodsector

Ieder voedselproduct heeft zijn verschillende eigenschappen en dus ook de verpakking die daar het beste bij aansluiten. Zo zijn noten ideaal voor een stazak verpakking terwijl andere producten beter in een luchtdichte verpakking kunnen worden verpakt. Daarom nodigen we de klant altijd uit voor een eerste gesprek. In dit gesprek gaan we eerst kijken naar het product en de behoeften van de klant. Op basis hiervan adviseren we de klant over wat de mooiste en beste verpakking is voor het soort product dat zij verkopen. Daarbij begeleiden we de klant ook in het voortraject naar het produceren.

√ Professioneel advies

√ Ruime keus aan verpakkingen

√ Primaire en secundaire verpakkingen

√ Connecties met verpakkingsdesigners

√ Connecties met leveranciers voor folie en omdozingen

Seizoensverpakkingen
Één van onze sterke punten is onze flexibiliteit. Wij kunnen op aanvraag van de klant binnen bepaalde productielijnen speciale seizoensgebonden verpakkingen produceren. Denk hierbij aan de standaard feestdagen zoals Kerst en Pasen maar ook bijvoorbeeld Valentijn en Moederdag.

Actieverpakkingen
Vanwege onze korte lijntjes met o.a. designers en logistieke partners en ons uitgebreid machinepark zijn wij in staat snel te schakelen. Dat wil zeggen dat als de klant wensen heeft voor een promotieverpakking en deze op korte termijn in de winkel moet liggen, wij hiervoor de perfecte partner zijn.

Verpakken van Voedsel

Wij van Global Co-packing zijn gespecialiseerd in het verpakken van voedsel en met name noten, gedroogd fruit en zuidvruchten. Voor het verpakken van voedingsmiddelen maken we gebruik van de nieuwste machines en technieken om op een efficiënte en hygiënische te verpakken. Hierbij moet u denken aan verschillende soorten manieren van verpakken zoals luchtdicht verpakken voor een langere houdbaarheid en primaire en secundaire verpakkingen. Omdat veel noten en zuidvruchten veelal uit andere landen komen, weten wij precies welke wetten en regels er hiervoor gelden.

Uitgebreid Machinepark
Het machinepark van Global Co-packing is zeer divers. Wij kunnen dankzij ons machinepark tientallen opdrachten tegelijkertijd uitvoeren. We hebben inmiddels 15 verpakkingslijnen, waarmee we zeer uiteenlopende verpakkingswerkzaamheden uit kunnen voeren.

In het kader van efficiënt produceren zijn wij bij Global altijd bezig om de beste oplossingen te vinden. Met trots kunnen wij melden dat wij vanaf augustus twee nieuwe uitbreidingen op ons machinepark hebben. Het gaat om twee nieuwe (mix)wegers die geïnstalleerd worden op onze bestaande machines waar we o.a de doypackzakken, pillowbags, stazakken en quadroseal verpakkingen mee maken.

Luchtdicht verpakken van voedsel
Voedsel zoals noten, pitten en zaden worden doorgaans luchtdicht verpakt. Dit wordt gedaan om de vitamines en mineralen te behouden. Deze verpakking is zo ontwikkelt dat licht, vocht en lucht geen versnelde veroudering teweeg brengen. Wij zijn voorloper op het gebied van de juiste machines en coating, waardoor gedroogde vruchten niet blijven plakken aan de machine, noch in de verpakking.

Logistieke Partner

Omdat Global een full-service co packer is en u graag het werk uit handen neemt in het complete traject, kunnen wij ook als uw logistiek partner fungeren. Dat houdt in wanneer het product klaar is om naar de winkels te worden verscheept wij het product tijdelijk kunnen opslaan en versturen wanneer nodig. Bovendien wordt het product in de juiste condities opgeslagen. Wij beschikken zelf over 10.000m2 aan opslagruimte. 

E-commerce
Zeker voor E-commerce partijen kan het interessant zijn om de verzending van producten richting de eindklant door Global Co-packing te laten verzorgen. Wij hebben een samenwerking met Van Bijnen Transport en Logistiek. Bestellingen worden nauwkeurig gesorteerd, verpakt en verstuurd.

Bij Global Co-packing hebben we een aantal pijlers die we heel belangrijk vinden. Deze zijn als volgt te omschrijven:

Flexibiliteit in het verpakkingsproces

Vanwege ons uitgebreide machinepark en ons ervaren en multi-inzetbare personeel zijn wij zeer flexibel als verpakkingsbedrijf. Zo kunnen we voor iedere klant een speciale productielijn opzetten en voor meerdere klanten tegelijk produceren. Ook voor een spoedgeval of extra oplage deinzen wij niet terug. Wij denken oplossingsgericht en doen er alles aan om onze klanten tevreden te houden.

Korte lijntjes en heldere communicatie van Global Co-packing

Dankzij onze jarenlange ervaring in de branche hebben we goede connecties opgebouwd waardoor we de lijnen kort kunnen houden en snel kunnen leveren. Door onze heldere manier van communiceren weet u altijd hoe het ervoor staat en wat u van ons kan verwachten.

Het complete pakket voor uw verpakkingsproces

Global Co-packing is gespecialiseerd in het verpakken van zowel food als non-food producten op grote schaal. Als specialistische co packer kunnen wij vrijwel iedere klus aan. Wat ons uniek maakt in de markt, is dat wij ook het gehele logistieke proces kunnen ondersteunen. Voor onze klanten verzorgen wij het verpakkingsproces van A tot Z. Dankzij onze verscheidenheid aan machines kunnen wij vrijwel alle soorten producten verpakken. Zodra de producten zijn verpakt moeten ze vaak ook opgeslagen worden. Dit kan op locatie bij Global Co-packing. Zo hebben wij maar liefst 4500 m2 tot onze beschikking. Wij kunnen tevens ondersteunen bij de verzending van producten, direct aan de eindklant. Zo worden er een aantal stappen in het proces weggenomen, waardoor de kosten ook omlaag gaan. Zeker voor E-commerce partijen kan het interessant zijn om de verzending van producten richting de eindklant door Global Co-packing te laten verzorgen. Bestellingen worden nauwkeurig gesorteerd, verpakt en verstuurd

Het machinepark van Global Co-packing is zeer divers. Door het inzetten van Sealpack sluitmachines en diep trek machines zijn verschillende innovatieve verpakkingen mogelijk. Wij hebben diverse verticale verpakking machines met de mogelijkheid tot afvullen van quadroseal, pillowbag (met eurolog), netverpakkingen, potten en diverse flowpack lijnen. Daarnaast zijn er in ons machinepark diverse horizontale sachet machines met de mogelijkheid tot doypack verpakkingen, diverse krimplijnen, meerdere bundelkrimplijnen en diverse kartonneer lijnen, voor zowel horizontaal als verticaal kartonneren. 

Ons specialisme is noten en gedroogde vruchten met kwaliteit verpakken. Zodanig dat de verpakkingsvorm bijdraagt aan de attractiviteit van het product. Er is veel consumentenvraag naar portieverpakkingen. Voor portieverpakkingen van noten en zuidvruchten heeft Global Co-packing de juiste oplossing. De presentatie van de producten is daarbij van groot belang. Wij hebben een negental soorten verpakkingen die wij aanbieden. Lees hieronder meer:

Krimpverpakkingen

Krimpen is een verpakkingsvorm waarbij producten worden verpakt in een zogenoemde krimpfolie. Bij Global Co-packing beschikken wij over 2 krimplijnen en 2 bundelkrimplijnen. Ons machinepark is zo samengesteld, dat wij diverse afmetingen kunnen krimpen of bundelkrimpen.

Pottenlijn

Potten van glas tot kunststof, zijn af te vullen met voedingssupplementen, zoetwaren of andere  producten, mét of zonder afdekfolie. Als deksel op de pot kunt u kiezen voor een schroefdeksel / draaideksel of een drukdeksel. In overleg voegen we in de deksel een folie seal of andere inductie seal toe. Dit doen wij met een inductie seal machine. De sluiting van de potten kan in diverse vormen. Wij werken met sluitmachines.

De afgevulde flessen en potten kunnen voorzien worden van een etiket op de voorzijde en / of achterzijde. Of de pot wordt bijvoorbeeld met rondom etiket voorzien of met een etiket op het deksel. Eventueel verpakken we alle potten in vouwdozen. We leveren tenslotte verpakte producten die direct in de winkelschappen kunnen worden geïnstalleerd, gereed voor de verkoop.

Doypack verpakking

Als er één verpakking in populariteit stijgt dan is het de doypack wel. De doypack verpakking staat beter bekend als de ‘stazak’. De naam zegt het al: een zak van stevig materiaal die rechtop blijft staan. Deze voorgevormde verpakking is visueel aantrekkelijk en bovendien geschikt voor verschillende soorten voedingsmiddelen. De ideale verpakking als u op zoek bent naar een met uitstraling verpakt product!

Flowpack verpakking

Een flowpack verpakking is gemaakt van een zachte folie. De folie die het product omsluit – vaak met nog wat lucht en ruimte er tussen – wordt geseald met een flowpack machine. Het resultaat is een stevige plastic verpakking die gemakkelijk te openen is. De flowpack methode is geschikt voor zowel een primaire als secundaire verpakking.

Gasverpakking

Om bij bepaalde voedingsmiddelen tot een langere houdbaarheid te komen, kan ervoor gekozen worden de verpakking waarin het product verpakt wordt te verpakken onder beschermende atmosfeer. Wij kunnen dit bij zowel horizontaal als verticaal verpakken.

Netverpakking

Verschillende voedingsmiddelen komen goed tot hun recht in een netverpakking. Enkele voorbeelden hiervan zijn walnoten of gemengde noten in dop. Ook is een netverpakking uitermate geschikt als secundaire verpakking voor bijvoorbeeld mini-verpakkingen.

Kartonnen verpakking

Kartonnen doosjes in elke vorm met elke denkbare opdruk is een van de mogelijkheden om uw producten in te verpakken. Bij Global Co-packing gebruiken we kartonnen verpakkingen voornamelijk als secundaire verpakking.

Transwrap verpakking

De transwrap verpakking is een verpakking met veel verschillende mogelijkheden. Van een staande transwrap zak met een blokbodem tot een liggende vlakke zak. Een transwrap verpakking is ideaal voor voedingsmiddelen in vaste, poeder- en korrelvorm.

Quadroseal verpakking

Eén van de mogelijkheden om uw product in te verpakken is de quadroseal verpakking. Een quadroseal verpakking is een staande zak, die aan vier zijkanten geseald is. Dit zorgt ervoor dat de verpakking ten alle tijden zijn vorm behoudt. Quadroseal verpakkingen zijn uitermate geschikt voor het verpakken van droge producten, maar ook meelachtige producten komen goed tot hun recht in deze vorm van verpakken. Bij Global Co-packing hebben we veel ervaring met plakkerige producten als gedroogde vruchten en zoetwaren.

Bij Global Co-packing heeft voedselveiligheid de hoogste prioriteit. Wij willen daarom voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Het is daarom belangrijk dat u daar als verpakkingsbedrijf van voedsel aan voldoet. Dit doen wij aan de hand van verschillende certificeringen van gerenommeerde autoriteiten op het gebied van voedselveiligheid en lidmaatschap van branchevereniging ECPA. Wij doen er dan ook alles aan om aan deze hoge standaarden te voldoen en wij zijn daarom ook trots op de verschillende certificaten die Global Co-packing heeft.

IFS

IFS staat voor International Food Standard. Jaarlijks wordt Global Co-packing gecontroleerd of aan alle eisen wordt voldaan die volgens deze standaard aanwezig moet zijn binnen het bedrijf. Wij beschikken over een IFS Higher Level Certificaat. Dit wil zeggen dat wij aan de hoogste eisen voldoen vanuit de IFS.

 

BRC Food

BRC Food is een Britse standaard op het gebied van voedselveiligheid. De BRC standaard stelt eisen aan het voedselveiligheidssysteem van een leverancier. Er wordt o.a. gecontroleerd op het HACCP-systeem, het kwaliteitsmanagementsysteem en aan het basisvoorwaardenprogramma van producenten van levensmiddelen.  Er wordt gekeken naar de directieverantwoordelijkheid, het productieproces en proces faciliteiten, product- en procescontrole, opleiding en persoonlijke hygiëne van de medewerkers.

Skal

 

Wij zijn ook in het bezit van een Skal certificaat. Stichting Skal is verantwoordelijk voor het certificeren van bedrijven die werken met biologische producten. Het doel van Skal is: het bevorderen van de juiste aanduiding van biologisch voortgebrachte producten.

FDA

De FDA (Food Drug Administration) is de Amerikaanse autoriteit op het gebied van voedsel en medicijnen kwaliteit. Omdat wij  veel noten en gedroogde vruchten verpakken die geïmporteerd worden uit o.a. Zuid-Amerika, zijn wij in het bezit van een FDA certificaat.

ECPA

Naast de verschillende certificeringen die we hebben, zijn we ook aangesloten bij de brancheorganisatie ECPA. ECPA staat voor European Co-Packers Association en vertegenwoordigd alle co-packers in Europa. Als lid van de ECPA geven wij aan dat we de kennis in huis hebben voor kwalitatief goede foodverpakkingen. 

Interesse in een van onze verpakkingen?

Neem dan direct contact met ons op!
Neem vandaag nog contact op
Call Now ButtonNeem direct contact op